. Motor Club Hoeselt - Toerregelement

Motor Club HOESELT vzw

 

 

Toerregelement

 

Toerregelement.

 1. Iedereen die, om wat voor reden dan ook, zichzelf of anderen in gevaar brengt en/of een ongeluk overkomt of veroorzaakt is daar uitsluitend zelf voor verantwoordelijk. Nooit kan de organisatie/organisator van de rit hiervoor verantwoordelijk worden gesteld.
 2. Voor vertrek: zorg dat je motorfiets in orde is, vooral banden, remmen en stuurinrichting en zorg dat je bagage goed vast zit. Het is verstandig om behoorlijk beschermende kleding (b.v. leer) aan te hebben, een goed passende helm en een (redelijk) krasvrij vizier. Uiteraard moet de motorfiets verzekerd zijn en moet de berijder (m/v) in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
 3. We vertrekken met een volle tank, stipt op de afgesproken tijd en graag minimaal 5 minuten voor de vertrektijd aanwezig zijn.
 4. Van tevoren moet duidelijk zijn, wie als eerste en wie als laatste rijdt. Echter, iedereen is er verantwoordelijk voor dat de groep (groepen) bij elkaar blijft (blijven). Dat geldt vooral bij verkeerslichten, kruisingen en inhaalmanoeuvres.
 5. Rijd nooit blindelings achter je voorganger aan, want ook die kan een fout maken. Rijd in blokvorm, op die manier heb je een beter overzicht en de onderlinge afstand wordt er groter door.
 6. HOUD VOLDOENDE AFSTAND
 7. RIJ JE EIGEN TEMPO. Het domste en het meest asociale wat je kunt doen, is harder rijden dan je zelf kunt, mag en wilt. We zijn bezig met een toerrit, denk een beetje aan de maximum toegestane snelheid. Denk ook aan ruiters, fietsers, wandelaars, spelende kinderen enzovoort. Ze kunnen soms plots ‘vreemde onverwachte dingen' doen, laat je niet verrassen.
 8. Kijk niet alleen voor je maar ook achter je. Zie je dat de motor(en) achter je het niet bij kan (kunnen) houden, stop dan (bij de eerstvolgende kruising of splitsing) en wacht totdat de rest weer bij is.
 9. Raken we toch iemand kwijt, stop dan met de hele groep op een veilige plaats en laat enkele mensen terug gaan naar de plaats waar we op het laatst bij elkaar waren en wachten. Degene die de groep kwijt is moet ook naar die plaats terug gaan.
 10. Tijdens toertochten is alcoholgebruik niet toegestaan.
 11. De organisatie/organisator aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid, iedereen rijdt mee geheel voor eigen risico. Dat wil (ook) zeggen dat de organisatie/organisator nergens voor verantwoordelijk is (te stellen) behalve voor zijn/haar eigen verkeersovertredingen en dergelijke. Uiteraard gelden de verkeersregels zoals die in het land gelden waarin de route gereden wordt. Ook ‘voorrijders’ aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid en zijn niet verantwoordelijk (te stellen) voor wat andere rijders in hun groep doen of veroorzaken. Met andere woorden: u mag meerijden in de groep, maar u doet dat altijd geheel voor uw eigen risico, laat dit alstublieft duidelijk zijn.
 12. Elke deelnemer gaat akkoord met dit reglement en verklaart akkoord te zijn met deze voorwaarden door zijn/haar deelname.
  Dit toerreglement geldt voor alle door ons georganiseerde ritten en is een iets aangepaste versie van een ‘standaard toerreglement voor motortoertochten’.